Hoe werkt een bezoek bij Improve Physiotherapy

Hoe werkt een bezoek bij Improve Physiotherapy?

Een groot deel van de bevolking brengt jaarlijks een bezoek aan de fysiotherapeut wegens fysieke klachten en aandoeningen. Grote kans dat ook jij de hulp van een fysiotherapeut kan gebruiken. In deze blog beschrijven we welke mogelijkheden en werkwijze Improve Phyisotherpay hanteert.

Improve Phyisotherapy onderzoekt de oorzaak van klachten die je hebt aan jouw spieren en of gewrichten. Misschien heb je een acute klacht opgelopen tijdens het sporten of heb je juist een langdurige klacht waar je nu echt eens vanaf wilt.

Een bezoek aan Improve Physiotherapy ziet er als volgt uit:

 • Screening (alleen bij DTF)
 • Anamnese
 • Lichamelijk onderzoek
 • Advies
 • Behandeling
 • Evaluate

De screening

Sinds 2006 is de directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF) van kracht waardoor je zonder verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut kunt. Op het moment dat er sprake is van DTF zal de fysiotherapeut de screening afnemen. In de screening vragen we bij Improve Physiotherapy naar ‘rode vlaggen’ die kunnen duiden op ernstig letsels of aandoeningen. Aan de hand van de screening bepalen wij of je aan het juiste adres bent bij Improve Physiotherpy of dat een eventuele doorverwijzing op zijn plek is.

De anamnese

De anamnese is een vraaggesprek waarin we ingaan op de klacht waarvoor je naar ons toegekomen bent. We kijken naar de duur en de ernst van de klachten en hoe dit jouw dagelijks leven beïnvloed. We stellen je gerichte vragen die ons helpen in het verdere diagnostische proces.

Lichamelijk onderzoek

In het lichamelijk onderzoek kijken we goed naar waar de pijn zich manifesteert bij welke bewegingen. Ook letten we op de balans en aansturing in de bewegingsketens. Op de behandelbank voeren we verschillende testen uit. Het gaat hierbij onder andere om kracht, spierlengte en specifieke gewrichtstesten die ons tezamen een beeld opleveren van de klacht.

Advies

Na de anamnese en onderzoek vormen wij onze fysiotherapeutische diagnose die wij in heldere taal uitleggen. Hierin vertellen wij wat er mogelijk aan de hand is en hoe we jou hierin kunnen helpen. Als fysiotherapie geïndiceerd is zetten we ons behandelplan uiteen en geven we een voorlopige prognose betreft de hersteltijd. Ook krijg je meteen advies hoe om te gaan met de klachten in het dagelijks leven zodat herstel zo snel mogelijk optreed.

Behandeltraject

Zodra je akkoord bent met het behandelvoorstel gaan we aan de slag met de eerste behandeling. Hierin worden altijd metingen verricht zodat het effect van de behandelingen duidelijk is tijdens tussen- en eindmetingen. Deze metingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit vragenlijsten, pijnscores, graden bewegingsuitslag, krachttesten en/of balanstesten. Bij Improve Physiotherapy hebben we een grote gereedschapskist aan behandelmethoden die we kunnen inzetten. Voorbeelden hiervan zijn krachttraining, balanstraining, mobilisaties, release technieken, activation technieken, massage, fricties en conditietraining. Behandelingen vinden plaats in behandelkamer 59. De oefeningen doen we meestal in de fitnessruimte in één van de sporthallen van Sportcentrum De Bongerd. De behandelduur is gemiddeld 20 minuten, waarbij de duur van het behandeltraject zeer uiteen kan lopen.

Evaluatie

Evaluatie is zeer belangrijk en vormt de basis voor besluitvorming om door te gaan of te stoppen met een behandeltraject. Als klachten over zijn of juist aan houden kan dit een reden zijn om de behandeling te stoppen en misschien door te verwijzen naar een ander zorgdiscipline.

Tips voor het bezoek aan Improve Physiotherpay

 • Er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Mocht deze verwijzing alsnog nodig zijn, dat kunnen wij dat aangeven.
 • Elk detail van de klacht en zijn ontstaanswijze kunnen van belang zijn. Probeer zoveel mogelijk aspecten helder voor de geest te halen zodat er geen dingen vergeten worden tijdens het gesprek.
 • Check de dekking van je zorgverzekeraar van te voren om niet voor verrassingen te komen staan. Wij kunnen zien hoe je verzekerd bent en of je in aanmerking voor vergoeding komt.
 • Voor bepaalde klachten aan bijvoorbeeld heup of schouder zal de bovenkleding uit moeten tijdens het onderzoek. Houd rekening met je kledingkeuze.
 • Neem een handdoek mee zodat je aan de regels van de fitnessruimte voldoet.
 • Plan je afspraken vooruit wanneer vaker langs moet komen zodat je verzekerd bent van behandelingen wanneer het jou uitkomt.

 

Maak gelijk een afspraak!

 

bezoek physiotherapy improve wageningen